SUMA

Hos SUMA handler alting om at gøre det hele lidt mere miljøvenligt. Navnet kan betyde flere ting. På spansk betyder SUMA sum. Vi kan godt lide den tanke om, at hvis alle gør lidt mere for miljøet, så bliver det samlet til en større sum i det store billede. Det er også en sammentrækning af ‘Sustainable Matter’. Det kan frit oversættes en bæredygtig sag. Vi kan lide dem begge, og uanset hvilken vi bruger, så er formålet med SUMA den samme – at tilbyde miljøvenlige produkter til hverdagen.

SUMA – en bæredygtig sag

Vi skal starte med at sige, at ordet bæredygtighed helst ikke er et ord vi bruger. Det kan sikkert lyde lidt underligt, når vi tilmed skriver ‘sustainable’ i vores logo, og når vores produkter anses af mange for at være bæredygtige. Men ordet bæredygtighed er blevet lidt af en varm kartoffel, og flere virksomheder bruger ordet i stor stil om økologiske, FSC mærket og miljøvenlige produkter. Problemet er bare, at det ikke er lovligt at benytte ordet, hvis produktet ikke er bæredygtigt… og det er produktet ikke. Nu er du sikkert helt forvirret – men læs videre herunder.

Bæredygtig udvikling blev i 80’erne beskrevet således:

“En bæredygtig udvikling er en udvikling, som opfylder de nuværende behov, uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.”

SUMA - en mere miljøvenlig webshop

Det vil altså sige, at hvis der bliver produceret en vare, så kan den først kaldes bæredygtig i det øjeblik, at den ikke belaster Jorden. Det gælder gennem hele processen i forhold til råvarer, produktion og levering ud til en slutforbruger. Lad os tage et eksempel:

Én af de mange varer som SUMA forhandler er bambus sugerør. Vi ser det som et virkelig godt produkt i forhold til miljøvenlighed – og det er det også. Når du køber et bambus sugerør, så er det som at gå ud i haven og klippe en bambus plante ned, for derefter at bruge den som en sugerør. Alle bambus sugerør er forskellige at se på, og de kun minimal bearbejdet. Produktionen af et sådan produkt kan derfor være helt i gennem bæredygtig. Det er fantastisk, men vi må stadig ikke kalde det for et bæredygtigt produkt. Grunden til det er, at en lastbil, et skib og en lastbil mere har flyttet sugerøret til SUMA. De bruger noget diesel, og derfor er produktet ikke bæredygtigt mere. Det ændre ikke på, at bambus er bedre end plastik, men det sætter forsat et aftryk på Jorden.

Vi bruger derfor i højere grad udtrykket ‘lidt mere bæredygtig’, når vi skal forsøge at beskrive et produkt.

En miljøvenlig webshop

Som webshop gør vi hos SUMA det bedste, som vi overhovedet kan for at minimere spild, genbruge og øge fokus på miljøvenlighed. En af de steder hvor vi ved, at vi hele tiden kan forbedre os er på forsendelsen af varer. Hvis vi har nogen mulighed for det, så sender vi allerhelst en ordre i en genbrugskasse. Det kan f.eks. være en kasse fra en af vores leverandører. Eneste krav til denne er, at den selvfølgelig skal kunne få kundens produkter sikkert frem. Nye kasser er altid FSC mærket.

Hvis en pakke kræver ekstra fyld for beskytte varen, så fylder vi op med genbrugspapir eller 100% bionedbrydeligt biofyld. Selv den tape vi lukker kassen med er papirtape med naturgummi som lim.

Vi håber, at det gav dig et lille billede af SUMA og hvordan tankegangen er bag virksomheden

SUMA er godkendt af Webshop Mærket

Som godkendt af Webshop Mærket tilslutter SUMA sig at udvise god skik ved handel og markedsføring på nettet.

Hos suma.dk forpligter vi os derfor til at overholde retningslinjerne for ordningen, samt den til enhver tid gældende lovgivning for markedsføring og handel på nettet.

Vi støtter desuden Miljøvenlig Pakning – det betyder i princippet, at vi gør hvad vi kan for at beskytte planeten.