Shampoobar

Mange tænker nok at en shampoobar er et relativt nyt påfund, som er sat i verden for at spare på plastikflasker og kemiske tilsætninger. Det har dog ingen sandhed, for i virkeligheden er det en gammel måde at fremstille shampoo på.

I 1930’erne og frem begyndte forbruget at flydende shampoo at vinde ind. Flotte flasker blev produceret og markedsført, og flere havde smarte pumpesystemer med mere, som gjorde at forbrugerne sagtens kunne se det smarte i den flydende shampoo. Sådan forblev det i mange mange år frem. Først da forbrugerne blev opmærksomme på konsekvenserne ved det enorme forbrug af plastik, begyndte tankerne igen at vende sig mod en gammeldags shampoobar. Og heldigvis for det.

Plastik gennem shampoo, balsam og mange andre produkter udgør et kæmpe spild af plastik. Faktisk bruger en person i gennemsnit 800 plastik flaske gennem et liv – og det er vel at mærke kun til shampoo.

Fordele ved brug af en bar

Herunder har vi samlet et par fordele ved barer fra SUMA:

  • 100% fri for plastik
  • 100% fyldt med naturlige ingredienser
  • Holder til 50+ hårvaske.
  • Nem at dosere, så du ikke bruger for meget shampoo.
  • Kompakte så de nemt kan tages med på f.eks. ferie.

Herover ses en kort video af Viori, som viser hvordan en shampoobar bruges.

Hvordan bruger man en shampoobar?

En bar kan påføres håret på 2 måder:

  1. Fordel sæben i dine hænder – på samme måde som en håndsæbe. Herefter kan du med hænderne massere sæben ind i håret og hovedbunden.
  2. Gør shampoobar og hår vådt. Herefter masserer du forsigtigt baren rundt i håret. Det virker rigtig godt, hvis du med rolige cirkulære bevægelser fører baren rundt i håret.

Hvor meget shampoo du bruger til en hårvask afhænger meget af håret længde. Det er heldigvis nemt at tilpasse, at du ved begge ovennævnte metoder nemt kan styre doseringen. Det er en fordel i forhold til flydende shampoo, hvor de fleste har en tendens til at bruge for meget.

Når du er færdig med at bruge din shampoobar, så ligger du den et sted, hvor den kan få lov at dryppe af for vand, for derefter at blive tør igen. Vi har flere sæbeskåle på lager, men herunder ser du 2, som er rigtig fine til det formål.

Hvad er en shampoobar?

I modsætning til flydende shampoo, så er en shampoobar en fast form. Den har samme virkning og effektivitet som en flydende shampoo. Den helt store fordel ved en shampoobar er, at du sparer miljøet for store mængder plastemballage.

Vores produkter kommer altid i en æske af genbrugspap, og shampoobaren i sig selv forsvinder jo langsomt mellem dine hænder og i håret efterhånden som den bliver brugt. Derfor kan man roligt kalde  shampoobare fore miljøvenlige produkter og et zero waste produkt.

Hvor længe holder en shampoobar?

En shampoobar holder i gennemsnit til 50 hårvaske ved skulderlangt hår. Antallet af hårvaske afhænger af længden på håret, og selvfølgelig af størrelsen på den shampoobar du bruger.

En rigtig stor fordel ved en shampoo i fast form er, at den er nem at dosere, så du ikke bruger for lidt eller for meget til en hårvask. Typisk har vi en tendens til at bruge for shampoo, når det er i flydende form.