Miljøvenlige rengøringsmidler

Når vi alle gør lidt, så bliver summen større. Én af de steder hvor danskerne har et stort forbrug i hverdagen er på rengøringsmidler. Vi bor flot og vil gerne ofte gøre rent. Det er rigtig godt for mange ting, men det betyder også, at der bliver brugt store mængder plastik til forskellige beholdere, rengøringssvampe, rengøringsklude, latex rengøringshandsker, rengøringsbørster og meget meget mere. Men der findes heldigvis en lang række miljøvenlige rengøringsmidler, som er interessante at se på.

Suma.dk er jo en miljøvenlig hjemmeside, så derfor har vi samlet så meget information som muligt, for at hjælpe dig til finde alternative rengøringsmidler til hjemmet.

Her kan du se, hvordan Mulieres har skåret 70% plastik væk på deres rengøringsmidler.

Skån klimaet og brug miljøvenlige rengøringsmidler

Der er mange forskellige steder i rengøringen, hvor du kan vælge at skåne miljøet. Det kan f.eks. være:

  • Rengøringsmidler
  • Opvasketabs
  • Opvaskebørster
  • Rengøringssvampe
  • Rengøringsklude

Vi tænker ikke altid over det, men i virkeligheden følger der typisk temmelig meget plastik med ethvert rengøringsprodukt. Køber du f.eks. opvasketabs til din opvaskemaskine, så vil den typisk komme i en plastikbeholder, som er helt ligegyldig for selve funktionen af opvasketabs. Derfor har vi miljøvenlige opvasketabs, hvor emballagen er 100% genbrugelig materiale. Selve den enkelte opvasketabs er produceret ud af 98% naturlige ingredienser uden ekstra salt eller kemiske dufte.

Men også rengøringssvampe er en stor synder for miljøet. Vi kender alle de farvede skuresvampe som ses på billedet. Den er enorm praktisk, og koster under 10 DKK. De er lige til smide væk, når de bliver slidte. Desværre er de fyldt med mikroplast, som sætter sig ved brug.

Vi har rigtig gode miljøvenlige skuresvampe som er lavet af f.eks. kokos. De fungerer perfekt til at tage madrester fra gryder eller en fad.

Miljøvenlige rengøringsmidler gælder ikke farvede skuresvampe

Farvede skuresvampe kan ikke kaldes for mikroplastfri. Heldigvis er der alternative miljøvenlige rengøringssvampe.

Virker miljøvenlig rengøring?

Det er ikke ualmindeligt, at vi møder skepsis i forhold til produkternes funktion. Er miljøvenlig toiletrens ligeså effektiv som traditionel toiletrens? Og kan miljøvenlig rengøring måle sig med det traditionelle? Svaret er ret klart: Ja!

Producenterne af miljøvenlige rengøringsmidler er udmærket klar over hvad de er oppe mod. Derfor gør de meget for at nå samme niveau eller som minimum tæt på. Det kan f.eks. være en opvaskebørste som er lavet af træ og med en kokosbørste. Træ er fantastisk og helt bionedbrydeligt. Kokos er enormt slidstærkt, og har samme egenskab som et traditionelt plastisk børstehovede. Forskellen på en opvaskebørste i træ og kokos er blot, at den ikke afsætter mikroplast ved brug, og at den selvfølgelig er 100% bionedbrydelig – du kan altså grave den ned i haven, og efter 1 år er den blevet til jord.

Miljøvenlige rengøringsmidler og tilbehør

Ligesom der findes klimavenlige alternativer til rengøringsmidler, så har vi hos suma.dk også tilbehør til rengøringen. Her tænker vi f.eks. på miljøvenlige rengøringshandsker.

Flere vil gerne skåne hænderne når de gør rent med varm vand og rengøringsmidler. Derfor bruger mange enten engangs rengøringshandsker eller genanvendelige rengøringshandsker. Vi har flere forskellige slags, og ens for dem alle er, at de bruger natur latex og er FSC certificeret. Handskerne er også CO2 neutraliseret og fri for gummikemikalier – som nogen kan være allergiske overfor.

Her er et lille udvalg af vores tilbehør til dine miljøvenlige rengøringsmidler:

Miljøvenlig opvaskebørste med kokosbørste og træskaft.