Bambus tandbørste

Det siges at den første tandbørste kan spores tilbage til 3500 år før kristi fødsel. Dengang brugte egypterne en flosset og fugtig træpind til at gnubbe tænderne med. En del år senere begyndte Colgate andre store producenter at masseproducere det vi alle kender som en plastik tandbørste – godt pakket ind i plastik emballage også. Men egypterne var måske slet ikke så langt bagud med deres pind. I dag kan du nemlig få en klimaneutral bambus tandbørste, som er fuld på højde med almindelige børster – og så er den bionedbrydelig og flot at se på.

Bambus tandbørste vs plastik tandbørste

Der er mange fordele ved at købe en bambus tandbørste frem for en almindelig af plastik. Her er et par gode grunde til at vælge bambus produkter:

  • Miljøvenlig
  • Vegansk
  • 100% bionedbrydelig håndtag
  • Antibakterielle
  • Bambus dyrkning uden kunstig vanding

Med ovenstående fordele er valget næsten klart. Alternativet er nemlig en tandbørste af plastik, som dog kan købes med Spiderman motiv eller et ekstra bredt plastik håndtag og leveret i plastik emballage.

En sjov eller skræmmende detalje om tandbørster er, at et menneske i gennemsnit bruger 2 tandbørster pr. år. Der er i øjeblikket cirka 7,7 milliarder mennesker på jorden – det giver 15,4 milliarder tandbørster hvert år. En tandbørste vejer cirka 20 gram. Så hvis vi ellers kan regne nogenlunde korrekt, så bruges der hvert år 616.000 tons plastik – bare på tandbørster. Tandpleje er enormt vigtigt – det er der ingen tvivl om. Men en bambus tandbørste giver både god tandpleje, uden at belaste vores planet.

Miljøvenlig tandbørste

En bambus tandbørste er produceret af Moso bambus. Denne bambus vokser op til 20 meter på kun 2 år. I væksten bruges kun naturlig vandning – det vil sige, at der ikke bruges kunstig vanding bambusdyrkningen. Der bruges heller ikke pesticider eller andre kemikalier for at fremme væksten. Håndtaget på en bambus tandbørste er derfor 100% bionedbrydelig. Du kan altså med god samvittighed grave den ned i haven efter brug.

De biobaserede børster er lavet af ricinusolie. Olien, der udvindes fra planten, forarbejdes til organisk nylon og er fri for BPA og petroleum. Når din tandbørste trænger til udskiftning, så kan du knække børstehovedet af, og smide det ud i småt brændbart.

Alle vores bambus tandbørster leveres i plastfri emballage – men kommer dog i en æske af genbrugt pap.